Κεφαλονιά: Ανακαλύψτε το μαγευτικό νησί της Κεφαλονιάς
Online Κράτηση
Αναζήτηση

Η Κεφαλονιά

Το απίστευτο νησί της Κεφαλονιάς ανήκει στο Ιόνιο Πέλαγος που βρίσκεται στη δυτική Ελλάδα. Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και γοητεύει τους επισκέπτες του με την πλούσια ιστορία του και την ομορφιά του. Η Κεφαλονιά έχει βουνά με φανταστικά καταπράσινα τοπία, αλλά και παραλίες με διάφανα νερά.

Το νησί έχει πολύ πλούσια πανίδα και είναι το σπίτι της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα καρέτα και της μεσογειακής φώκιας Μονάχους μονάχους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Η χλωρίδα της Κεφαλονιάς είναι εξίσου πλούσια, ειδικά η οροσειρά του Αίνου είναι καλυμμένη με πεύκα και έλατα.

Η Κεφαλονιά έχει δύο βασικούς οικισμούς, το Αργοστόλι που είναι η πρωτεύουσα του νησιού από το 1757 και το Ληξούρι. Και οι δύο βρίσκονται στο δυτικό μέρος του νησιού και έχουν πολλά αξιοθέατα. Επίσης, η Κεφαλονιά έχει πολλά γραφικά χωριά, όπως και το μοναδικής ομορφίας χωριό Σβορωνάτα. Κλείστε τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά σας και ταξιδέψτε στην Κεφαλονιά!

  

Αξιοθέατα

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε στο νησί της Κεφαλονιάς:

Αίνος: Όπως αναφέρθηκε και πριν, το βουνό Αίνος είναι καλυμμένο με μοναδικά δέντρα που δημιουργούν ένα σκηνικό απόλυτης ομορφιάς και ηρεμίας. Επίσης, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για ορειβασία.

Κάστρο Αγίου Γεωργίου: Το κάστρο χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα και έχει σχήμα που μοιάζει με πολύγωνο. Πολλά σπίτια και μαγαζιά είχαν χτιστεί πίσω από τα τείχη του, ενώ μερικά από αυτά διατηρούνται ακόμα.

Αρχαιολογικό Μουσείο: Το αρχαιολογικό μουσείο του Αργοστολίου στεγάζει μία μεγάλη συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα όπως αγάλματα και κοσμήματα από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι και τη Ρωμαϊκή περίοδο. Επίσης, η συλλογή από Μυκηναϊκά ευρήματα είναι άκρως εντυπωσιακή.